
שלום כאן יפה יפתח קינסיולוגית מומחית לילדים ונוער ממרכז “תנועה מעצימה”
היום אני רוצה לדבר על דימוי עצמי, למה זה חשוב ואיך ניתן לעזור לילד לפתח דימוי עצמי מנצח.
מהו דימוי עצמי
דימוי עצמי זה משהו שמגיע מבפנים (מעצמי) ולא מבחוץ. אם אני מרגישה טיפשה, זה לא משנה עדיין כמה יגידו לי את חכמה וכמה יהללו וישבחו אותי אני עדיין ארגיש בתוכי טיפשה,אפילו המורה צעקה עלי טיפשה!! דימוי עצמי מתפתח כתוצאה מגאווה על מעשים שאני עושה והאדם שאני. דימוי עצמי הוא נרכש והוא דינמי בהתאם למציאות, נסיבות, הצלחות וכשלונות.
למה צריך הערכה עצמית:
1. מי שיש לו הערכה עצמית יש סיכוי טוב שיקח סיכון חיובי, מתוך ידיעה שיש אפשרות לכישלון או להצלחה והכישלון לא יפיל אותי. אני יודעת שאם אלך לתחרות מסויימת יש לי סיכוי להצליח ויכול להיות גם כישלון. אני לא נמנעת מראש כי הכישלון לא מרתיע אותי.
2. כשיש לי דימוי עצמי גבוה אני יכולה להתנגד ללחץ חברתי וקיים פחות סיכוי שאלך עם הזרם ואתפתה לדוגמה לאלכוהול או לסיגריות, לכל מיני מצבים שמסכנים אותי ולא מקדמים אותי.
3. מי שיש לו דימוי עצמי גבוה מסוגל להתמודד בקלות יותר עם אתגרים ושינויים בחיים.
4. מי שיש לו דימוי עצמי גבוה מסוגל להתמודד ולהתגבר על אכזבות וכישלונות בחיים.
5. מי שיש לו דימוי עצמי גבוה מסוגל לקבוע לעצמו מטרות ויעדים ויפעל גם להשיג אותם.
6. מי שיש לו דימוי עצמי גבוה יוכל למצות את הכישורים שלו בקלות ובחופשיות.
7, מי שיש לו דימוי עצמי גבוה יכול להרגיש מאושר כי מגיע לו
8. מי שיש לו דימוי עצמי גבוה יש לו גישה חיובית יותר לחיים באופן טבעי.
איך מפתחים דימוי עצמי גבוה אצל הילד שלנו?
הדבר החשוב ביותר הוא לקבל ולאהוב אותם ללא תנאי! אז ברור שכל ההורים שמגיעים אלי להדרכה ישר קופצים ואומרים שברור שהם אוהבים את הילד שלהם ללא תנאי, רק הילד לא תמיד מרגיש שאהבתנו ללא תנאי. יכול להיות שאנחנו מבקרים אותם כשהם נכשלים?יכול להיות שאנחנו עסוקים בלשלוט בהם להתווכח איתם לכפות עליהם את רצונינו מתוך רצון עז שיצליחו ויעשו דברים נכון, רק בפועל משיגים את ההיפך. אנחנו יכולים להשפיע עליהם כדי שהם ירצו לשתף פעולה, ולכוון אותם לעשות את רצונינו. אין לנו שום אפשרות לשלוט על אדם אחר ולכפות עליו את רצוננו אבל כן אנחנו יכולים ליצור שיתוף פעולה.
לכל ילד יש את החוזקות שלו, אנחנו יכולים לאפשר להם לחוות הצלחות מתוך החוזקות שלהם… הצלחות מייצרות עוד הצלחות וכך עולה הדימוי העצמי.
לחזק ולעודד גם בכישלונות- כל הכבוד שניסית ועשית מאמצים אני גאה בך… אם נגיד לו לא נורא פעם הבאהתצליח, זה לא עידוד זה מכניס עוד יותר ללחץ שיש ממנו ציפיות שהוא צריך לעמוד בהם.
לעודד אותם להיות בחברה שמעצימה ואוהבת אותם, להרחיק אותם מילדים\ אנשים שמתייחסים אליהם לא יפה ומשפילים אותם, זה יכול להיות גם מורה או מדריך.
לעודד אותם להתנדב ולתרום למען אחרים כך הם ירגישו מועילים ועם ערך.זה יכול להיות טיפול בבע”ח לעזור לשכנה המבוגרת לסחוב שקיות מהסופר, לעזור לזקנים לחצות את הכביש.
להוות מודל לילדינו, הדרך הטובה ביותר היא לתת דוגמא אישית. אי אפשר לדרוש מילד לא לאכול בסלון כשאנחנו כן אוכלים בסלון…
what you see is what you get change what you see and you will change what you get
בטיפול הקינסיולוגי יש לנו את האפשרות לאתר ולאבחן על ידי בדיקת שריר את הגורמים לדימוי עצמי נמוך, ומה ניתן לעשות ספציפית לילדכם בנוסף לשינויים בגישה שלכם כפי שהוזכר למעלה.גם פרופיל הלמידה של הילד ישפוך לנו אור נוסף ויקל עלינו באיתור ופיתוח החוזקות ואיתור וחיזוק המקומות שדורשים חיזוק.
מזמינה אתכם להתקשר עוד היום לפגישת היכרות ללא עלות כי לילד שלך מגיע להצליח.
התקשרו עכשיו 052-8351775 יפה יפתח. מחכה לכם.
יפה יפתח
קינסיולוגית התפתחותית/ חינוכית בכירה
טלפון-052-8351775